Ansigtsløft

Macs-lift

Efterhånden som vi ældes, mister huden sin elasticitet. Processen fremskyndes af udbredt solbadning, idet solens ultraviolette stråler ødelægger de elastiske fibre i huden.

Forandringerne begynder typisk i 40-års alderen, hvor furerne på siden af munden bliver dybere. Der opstår med tiden en lille fold i huden på kæberanden ud for mundvigene også kaldet ”hamsterposer” eller Jowles. Samtidig ses løs ”kalkunhud” under hagen. Folderne indeholder hudmusklen, og de bliver mere synlige, når musklen spændes. Tilstanden kan forværres af klumpede fedtaflejringer.

Ved et klassisk ansigtsløft hos plastikkirurg Poul Harboe udglattes kalkunhagen, folderne ved munden bliver mindre dybe, og kæbelinjen rettes ud, hvilket giver et mere ungdommeligtudseende.

Ofte kombineres indgrebet med en fedtsugning under hagen og en opstramning af halsmusklen og de mimiske muskler i kinderne. Rynkerne omkring øjnene reduceres kun en smule, og rynkerne i panden påvirkes ikke. Hertil kræves et særligt pandeløft/brynløft(se særskilt patientvejledning). Indgrebene kan foretages hver for sig eller kombineres. De små lodrette rynker omkring munden ikke formindskes ved et ansigtsløft. Her anbefales en botox-behandling, laserbehandling, hudslibning (dermabrasio) eller kemisk peeling.

For nogle år siden betød en ansigtsløftning en langvarig helingsperiode med betydelige hævelser. Operationen blev som regel udført under narkose. Med indførelse af MACS-LIFT er helingsperioden og risikoen for ubehag reduceret kraftigt, samtidig med at resultatet er blevet bedre. MACS står for minimal access cranial suspension og betyder, at indgrebet udføres på en forenklet og mere skånsom måde, hvor arret kun bliver halvt så langt som ved det klassiske ansigtsløft. Et MACS-LIFT kan være en god mulighed, hvis du har løsthængende hud og slap kæbelinje, eller hvis du ønsker din hals strammet op.

 ​

Forundersøgelsen

Inden operationen skal du have haft en grundig samtale med mig om operationen, og hvad du kan forvente dig af den. Du er velkommen til at medbringe bisidder til denne samtale. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, som du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Opstår der spørgsmål i denne periode, som du gerne vil have besvaret, kan du altid klinikken eller mig. Du finder vores telefonnummer på bagsiden af denne folder.

Forventninger

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.

Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og over¬veje situationen, før du beslutter, om du ønsker et ansigtsløft. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation. Vi holder til i Charlottenlund, men har også klienter fra Gentofte, København og mange andre steder.

Operationen

En MACS-lift operation udføres i fuld bedøvelse men kan under ganske særlige forhold laves i lokal bedøvelse. Snittet lægges direkte fora øret. Ved MACS-lift teknikken løsnes et mindre område af huden end ved det klassiske ansigtsløft, og ingen af de dybere strukturer i ansigtet løsnes. Det medfører en hurtigere heling og mindre hævelse.

Resultat og varighed

Operationen givet en opstramning af ansigt og kæbelinje, og kan kombineres med fedtsugning af området under hagen. Operationen forbedrer ikke udtalt rynket hud, rynker om munden eller furer mellem næse og mund. Her findes der andre og bedre metoder. Det kan være svært at udtale sig om holdbarheden, idet genetiske og livsstilsmæssige forhold spiller ind, men generelt 7-10 år.

Komplikationer og bivirkninger

Blødning: Der er mange blodkar i huden, og man kan risikere at et blodkar åbner sig under operationen. Dette sker meget sjældent, og afhjælpes ved, at man tømmer blodet ud eller lægger et lille dræn.

Sivning og forbinding

Der kan komme lidt sivning fra såret. Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling.

Der kan være blå mærker som følge af operationen, selv om det forekommer sjældent.
Infektion: Alle kirurgiske indgreb indebærer en risiko for infektion. Dette er dog yderst sjældent ved Macs-lift, og kan behandles med antibiotika.


Føleforstyrrelser

En del mennesker oplever føleforstyrrelser i den del af ansigtet, som er blevet opereret. Dette er helt normalt og forsvinder som regel efter nogle måneder. Kun i ekstremt sjælden grad er de varige, ligesom vævsdød med efterfølgende ar, pigmenteringer og hårtab er næsten ukendte.

Smerter

Der må forventes smerter det første døgn efter operationen, og det kan føles ubehagelige at ligge på siden de første uger. Et gram panodil eller andet mildt smertestillende efter anvisning af kirurgen vil være tilrådeligt.


Ar

Ar vil være næsten helt usynlige. Dette kan variere lidt mellem enkeltpersoner og frem for alt forskellige hudtyper. I meget sjældne tilfælde kan arrene blive brede og synlige, hvilket oftest kan afhjælpes med en operation.


Vævsdød

Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent. Hvis det sker, er det enten lige foran ørerne eller ved hårgrænsen. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller personer, som er i behandling med Prednisolon eller lignende har særlig høj risiko for vævsdød og anbefales almindeligvis ikke operation.


Nerveskader

Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, ved et almindeligt første gang MACS-lift har jeg ikke set det i litteraturen eller selv oplevet det, men kan være permanent.

Opfølgning

Sårene er syet med tråde, som skal fjernes kommer du ind til en sygeplejerske i ambulatoriet efter ca. 1 uge og får disse tråde fjernet.

Vi taler om, hvordan du skal forholde dig fremover i forhold til arrene, evt. smerter mm.
3 - 6 mdr. efter operationen tilbydes du en tid til opfølgning, som du selv skal ringe og aftale. Hvis du får problemer inden, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

Brusebad og hårvask

Du må tage et let brusebad dagen (24 timer) efter operationen. Du må vaske hår med hjælp dagen efter men undgå at få vand i hovedet. Vandet skal kun være lunkent til den kolde side og vær opmærksom på at tørre håret helt.

Øreringe

Undlad at bruge øreringe i 2 - 3 uger efter operationen.

Hårfarvning

Undgå at blege, farve eller permanente håret i 2 uger før og 4 uger efter operationen.

Creme

Du må først bruge creme, når sårene er tørre og uden sårskorper. I tiden hvor du bruger tape, skal cremen være optaget i huden, inden du sætter tape på.

Sollys

For at få så pæne ar som muligt, er det vigtigt, at du beskytter arrene mod sol¬lys og solarium de første 12 måneder efter operationen. Vi anbefaler, at du beskytter arrene med hat, tape eller solcreme med min. solfaktor 15.

Arbejde

Du skal regne med at være arbejdsfri i op til 1 - 2 uger efter operationen. Det er dog afhængig af, hvilken type arbejde du har.

Bilkørsel

Du må køre bil, når du kan reagere normalt i enhver situation.
Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin.

Fysisk aktivitet

Du må gå ture, når du har lyst. Undgå fysisk anstrengelse, støvsugning og tunge løft i de første par uger. Det kan give risiko for øget blødning.

Først efter ca. 6 uger kan du træne igen eller gå til sport som før operationen.

Sovestilling og bevægelse af hovedet

Vi anbefaler, at du ligger med hovedet højt og helst på ryggen de første dage efter operationen. Undgå belastning af ansigtet. Fx sid på en stol, når du bin¬der snørebånd eller tag foden / skoen op på en stol, så du ikke bøjer hovedet nedad. Spis fx kun kold/lunken og blød mad, som ikke skal tygges for meget de første 3-4 dage.

Poul Harboe

Plastikkirurgi​

​Konsultation

c/o Privathospitalet Danmark
Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund

CVR: 27927734

Telefon: 50 13 30 30

E-mail: info@ph1.dk

Book tid til behandling

Udfyld formularen, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt, med en bekræftelse på din reservation eller for uddybning af din ønskede behandling.​

 
 
 
Hvilken type behandling ønsker du?Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Organisationer