Brystløft

Efter graviditet, amning, vægttab eller som følge af aldersforandringer i huden vil de mange kvinder opleve, at huden mister sin elasticitet. Derved mister brystet sin naturlige facon, fasthed og begynder at synke– hos nogle mere end hos andre. Brystløft er en kirurgiskmåde at løfte og genformebrystet på. Brystet rettes op ved at fjerneden overskydende hud og flytte brystvorten op uden at fjerne noget af selve brystvævet.

Plastikkirurg Poul Harboe tilbyder altså ikke en brystforstørrende operation, men et brystløft der kan kombineres med en operation, hvor der indopereres brystimplantater.

Forundersøgelse

Inden operationen skal du have en grundig snak om operationen, og hvad du kan forvente dig af den med Poul Harboe. Du er velkommen til at medbringe en bisidder til denne samtale. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, som du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Vi holder til i Charlottenlund, men har også mange klienter fra bl.a. Gentofte og hele København.

Mammografi

Er du over 50 år eller har haft brystkræft i familien, anbefales en mammografi inden brystløft-operationen.


Forventninger

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpå¬virkning. Umiddelbart efter opera¬tionen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat ved operation, der holder resten af livet. 


Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.


Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke almindeligt, at jeg kan tilbyde dig en operation.

Operation

Operationen udføres enten i fuld bedøvelse eller i lokal bedøvelse. Ved et brystløft flyttes brystvorten og kirtelvævet op på den naturlige plads, og overskydende hud fjernes. Ofte foretages også en mindskning af brystvortens størrelse, men det er noget, du taler med kirurgen om inden operationen.

Opholdet i opvågningen

Efter operationen kommer du på opvågningsafdelingen. Her vil opvågningssygeplejersken holde øje med din vejrtrækning, dit blodtryk og om alt går, som det forventes, samt om du får smerter eller kvalme. Når bedøvelsen har fortaget sig, vil du få tilbudt noget at spise og senere vil du blive hjulpet ud af sengen og fulgt ud på toilettet. Når du føler dig klar og har talt med plastikkirurgen om operationen, vil vi fortælle dig, hvilke forbehold du skal tage, og du er da klar til at blive udskrevet. Det er vigtigt, at du bliver hentet af en pårørende og at du ikke er alene det første døgn efter operationen.


Efterforløbet

Efter operationen anvendes en fast, støttende BH. Du vil få en sådan udleveret af opvågningssygeplejersken, og nogle gange også et brystbånd som du skal bruge de første to uger. Du får BH´en med hjem og du har mulighed for at købe endnu en BH hos os, hvis du ønsker det. 

Sivning og forbinding

Der kan komme lidt sivning fra såret. Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling. Hvor længe forbindingen skal sidde, aftaler du med plastikkirurgen.

Arbejde kan genoptages efter kortere eller længere restituering, afhængigt af operationens omfang og arbejdets karakter. Sport først efter 4-6 uger. Støttende BH bør anvendes døgnet rundt i ca. 3 måneder. Normalt er der en vis ømhed i brystet i ca. 1 uge, men egentlige smerter er usædvanlige. Brystet er hævet de første uger, men falder herefter på plads, samtidig vil brystet falde lidt ned i forhold til den første tid efter operationen. Arrene ligger omkring brystvorten og ned til folden under brystet og ses mest i starten. De er normalt helt færdige efter ca. 1 år. Misfarvning af huden på brystet er normalt og forbigående, som et blåt mærke. Endeligt resultat ses først efter 9-12 måneder, når arrene er færdige.

Bivirkninger

Følesansen i huden og i brystvorterne kan ændres forbigående eller permanent. I sjældne tilfælde ændres eller forsvinder evnen til at amme efter et brystløft.

Komplikationer

Blødning: Der kan opstå blodansamlinger i efterforløbet. Dette kræver i sjældne tilfælde ny operation med det samme.

Betændelse: Infektion kan også forekomme og kan forlænge efterforløbet og påvirke resultatet. Men det er sjældent.

Vævsdød: Hvis blodforsyningen i vævet påvirkes mere end forventet, vil der kunne opstå vævsdød i huden og evt. også i selve brystvorterne, hvilket kan føre til mindre pæne ar, men dette ses næsten udelukkende hos rygere.​

Holdbarhed

Den hud som er fjernet, kommer naturligvis ikke igen, men den naturlige ældningsproces og virkningen af tyngdeloven ophæves ikke af en operation, hvorfor brystet kan komme til at hænge noget igen, især ved vægtændringer. Hvor lang tid, der går, afhænger af den enkelte patients hud. Hvis huden bliver meget løs med tiden, kan man ofte afhjælpe problemet med en mindre hudfjernelse fra undersiden af brystet. 


Efter udskrivelsen

De første dage efter operationen er ofte forbundet med hævelse, bevægeindskrænkning og smerter. Smertestillende medicin er derfor ofte nødvendig de første dage efter operationen. Vi vil give dig medicin med til de første dage, som en vejledning som fortæller dig, hvordan du skal forholde dig det første stykke tid.

​Generelle betingelser

Den faste pris dækker brystløft-operation, bedøvelse, ambulante kontroller indtil sårene er lægt og trådende fjernet samt slutkontrol. Ønskes indlæggelse efter operationen tillægges 4.000 kr. pr. døgn. Indenfor det første år dækker den faste pris ligeledes behandling ved et evt. afvigende forløb (infektion, blodansamling eller lign.)

Jeg har som plastikkirurg mange års erfaring med brystløft, og bestræber sig altid på at opnå det bedst mulige resultat i forbindelse med operationen. Jeg kan derfor ikke påtage sig ansvar for, om slutresultatet lever op til den enkelte patients forventninger. Evt. senere korrigerende indgreb betales derfor af patienten.

Gode råd

  • Rygning frarådes 4 uger og alkohol frarådes 2 uger før operationen
  • Tag den med ro de første dage og undgå store armbevægelser, tunge løft og anstrengende aktiviteter i ca. 2-3 uger.
  • Sørg derfor for ikke at have planlagt nogle aktiviteter de første dage, så du kan passe godt på dig selv.
  • Operationssårene skal så vidt muligt holdes tørre, men du må godt gå i brusebad. Undgå dog vand direkte på operationsfeltet.

Poul Harboe

Plastikkirurgi​

​Konsultation

c/o Privathospitalet Danmark
Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund

CVR: 27927734

Telefon: 50 13 30 30

E-mail: info@ph1.dk

Book tid til behandling

Udfyld formularen, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt, med en bekræftelse på din reservation eller for uddybning af din ønskede behandling.​

 
 
 
Hvilken type behandling ønsker du?Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Organisationer