Fedtsugning - liposculture - kropsformning

Fedtsugning eller liposculpture (kropsformning) er en metode, som har været anvendt siden begyndelsen af 70'erne, hvor fedt suges gennem rør ved hjælp af vakuum. Gennem tiden er rørene blevet tyndere og bedre. 

​Plastikkirurg Poul Harboe tilbyder effektive fedtsugninger. En fedtsugning har til formål at reducere uønskede fedtansamlinger hos i øvrigt normalvægtige. Kun mennesker, der har fedtophobninger lokale steder på kroppen, kan kvalificere sig til denne behandling. Det er derfor forkert at se fedtsugning som et alternativ til at tabe sig. I det tilfælde er det motion og kostomlægning, som er den eneste rigtige løsning.

Formålet med en fedtsugning er at fjerne fedtophobninger, som er lokaliseret til fx mave, lår eller knæ, og derigennem bedre kropsfaconen. Formålet er ikke at fjerne en bestemt mængde fedtvæv ligesom tilstedeværelsen af ujævnheder såsom "appelsinhud" og lignende kan ikke forventes bedret efter operationen.

Du kan læse mere om operationen i vores patientvejledning

Du kan også læse mere om...

Her kan du se en oversigt over vores andre kategorier indenfor det menupunkt du befinder dig på.

Derfor skal du vælge Poul Harboe

Speciallæge i kosmetisk plastikkirurgi

Poul Harboe har mange års erfaring og står klar til at give dig den rette vejledning.

Altid opdateret på relevante kurser

Poul Harboe følger altid med i udvikling og deltager på kurser både i ind- og udland.

Mere end 30 års erfaring inden for plastikkirurgi

Vælger du Poul Harboes klinik har du at gøre med en erfaren plastikkirurg.

Forundersøgelse

Det er vigtigt at vi taler om de overvejelser er, du skal gøre dig inden operationen, og de resultater, som du kan forvente dig. Det kosmetiske resultat af en fedtsugning er afhængigt af hudens kvalitet og spændstighed. Med alderen bliver huden slap og har derfor sværere ved at trække sig sammen efter en fedtsugning. I visse tilfælde må en fedtsugning helt frarådes pga. hudens kvalitet. Du må gerne medbringe en bisidder til denne samtale. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, kan du altid kontakte os. ​Det kosmetiske resultat af en fedtsugning er afhængigt af hudens kvalitet og spændstighed. Med alderen bliver huden slap og har derfor sværere ved at trække sig sammen efter en fedtsugning. I visse tilfælde må en fedtsugning helt frarådes pga. hudens kvalitet.

​Efter operationen

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Det behandlede område vil være opsvulmet og ømt efter operationen. Ømhed, hævelse, misfarvning og føleforstyrrelser af de behandlede områder samt ujævnheder under huden hører med til et normalt forløb. Området vil også være misfarvet og der kan være føleforstyrrelser, som er helt normalt. Symptomerne forsvinder normalt efter et par uger, men kan variere meget fra patient til patient og kan vare op til et halvt år. De første dage efter operationen kan det sive lidt fra indstiksstederne, dette er helt normalt. De små ar kan være tykke og røde i starten, men dette forsvinder gradvist i løbet af et halvt til et helt år. De små tråde skal fjernes efter en uge.

​Resultater og holdbarhed

Det endelige resultat efter en fedtsugning ses først efter 6-12 måneder. Resultatet vil være mindre fedt på det område, som er opereret, men du kan ikke forvente, at du som helhed ser tyndere ud. Som nævnt tjener en fedtsugning til at fjerne lokale ophobninger af fedt og derigennem forbedre kropsfaconen.

Det er vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer - læs mere i patientvejledningen.

Varighed

Såfremt der ikke kommer vægtøgning, er forandringen permanent. Kroppens naturlige aldring fortsætter dog og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og sol påvirkning.

​Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte Poul Harboes klinik.

Kontakt os

"Jeg har fået lavet øvre øjenlåg. Resultatet er virkelig smukt. Arrene er efter 6 måneder usynlige og jeg har ingen komplikationer haft. Jeg anbefaler alle jeg kender at bruge en af Danmarks dygtigste plastikkirurger, Poul Harboe."

Anita Rasmussen

- Glad og tilfreds kunde

​Tina Kitt Mess Nielsen

- Glad og tilfreds kunde

Carina Prag

- Glad og tilfreds kunde​

​Helle Ernov

- Glad og tilfreds kunde

"Jeg fik foretaget en brystreduktion start juli måned. Har netop været til 3 måneders tjek og alt er gået super fint, har på intet tidspunkt haft smerter og er såååå super glad for mit resultat. Kan kun sige gode ting om min oplevelse samt min kirurg Poul"

Anita Rasmussen

- Glad og tilfreds kunde

​Tina Kitt Mess Nielsen

- Glad og tilfreds kunde

Carina Prag

- Glad og tilfreds kunde​

​Helle Ernov

- Glad og tilfreds kunde

"Har fået lavet forskellige indgreb hos Poul. Han er så dygtig og kompetent. Kan 100% anbefale ham til alle der ønsker at få lavet kirurgi af den bedste"

Anita Rasmussen

- Glad og tilfreds kunde

​Tina Kitt Mess Nielsen

- Glad og tilfreds kunde

Carina Prag

- Glad og tilfreds kunde​

​Helle Ernov

- Glad og tilfreds kunde

"​Jeg har i dag været til 3 måneders kontrol efter et brystløft ultimo november 2019. Alt så super fint ud og meget tilfredsstillede. Harboe har også fjernet en kalkunhage på mig sidste år – naturligvis med et tilfredsstillende resultat. Jeg er nærmest euforisk for Harboe kan virkelig trylle, når han går i gang. Man bure kalde ham Miraculix, for han er en sand troldmand!!"”

Anita Rasmussen

- Glad og tilfreds kunde

​Tina Kitt Mess Nielsen

- Glad og tilfreds kunde

Carina Prag

- Glad og tilfreds kunde​

​Helle Ernov

- Glad og tilfreds kunde

Historier fra kunder

Vi samler på tilfredse kunder

har du spørgsmål?

Bestil tid til behandling

Udfyld formularen her på siden. ​Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt, med en bekræftelse på din reservation eller for uddybning af din ønskede behandling.​​

OBS: Tiden er ikke endeligt booket, før du har modtaget en bekræftelse.

 
 
 
 
Hvilken type behandling ønsker du?Er det bedst mellem kl. 9 og 12 eller 12 og 15? *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret