Øjenlågskorrektion

Vores øjne har stor betydning for vores udseende. Dine øjenomgivelser består yderst af et meget fint og tyndt lag hud med flere følenerver end de fleste andre steder på kroppen. Under huden findes en fin muskulatur. Med tiltagende alder udvikler de fleste mennesker et hudoverskud på øvre øjenlåg samt en tendens til posedannelse på nedre øjenlåg.

Øjenlågsplastik er blandt de mest almindelige æstetiske indgreb for både mænd og kvinder. Ved at fjerne den løse hud, opnås et mere frisk og ungdommeligt udseende. En korrektion genskaber midlertidig ikke hudens elasticitet.

Tunge øvre øjenlåg

Hudoverskud på øvre øjenlåg kan skyldes flere ting. Det kan være medfødt grundet lavt siddende øjenbryn eller skyldes en kombination af slap hud på øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene.

I udtalte tilfælde kan hudfolderne på de øvre øjenlåg blive så store, at de dækker ned over øjet. Dette fører ofte til en indsnævring af synsfeltet som kan give både hovedpine og sviende røde øjne.

Poser under øjnene

De små muskler omkring øjnene kan blive slappe hvilke betyder at det fine fedtvæv bag øjenlågene kan pose ud gennem hinderne og træde tydeligt frem – oftest som såkaldte ”poser under øjnene”.

De små poser er noget mere følsomme end dem på de øvre øjenlåg. Her foretages det kirurgiske indgreb oftest i fuld bedøvelse. 

Her kan man fjerne et eventuelt hudoverskud på øjenlågene, stramme musklerne op og fjerne de små fedtbuler. Indgreb på henholdsvis øvre og nedre øjenlåg kan laves hver for sig, men det er også muligt at kombinere de to indgreb.

Du kan læse mere om operationen i vores patientvejledning:

​Konsultation

facebook-ph   ​  instagram-ph

Organisationer