Øvre øjnelåg - nedre øjnelåg

Øjnene har stor betydning for vores udseende. Dine øjenomgivelser består yderst af et meget tyndt, fint lag hud, der har flere følenerver end de fleste andre steder på kroppen. Under huden er der en fin muskulatur. 

I det øverste øjenlåg er der små muskler, som hæver og sænker øjenlåget. Rundt omkring øjeæblet ligger der også et lag muskler, som hjælpermed at åbne, lukke eller knibe øjet sammen. Selve øjeæblet ligger godt beskyttet af et fedtlag, der er omgivet af tynde hinder. Udenpå fedtlaget ligger muskulaturen til henholdsvis det øvre og nedre øjenlåg. Med tiltagende alder udvikler de fleste mennesker et hudoverskud på øvre øjenlåg samt en tendens til posedannelse på nedre øjenlåg.

Tunge øvre øjenlåg

Tunge øjenlåg kan skyldes flere ting. Det kan være med¬født pga. lavt siddende øjenbryn og der vil ofte være forskel på højre og venstre side, men oftest er det noget, som udvikler sig med årene pga. et overskud af hud, muskel og fedt. I de fleste tilfælde skyldes det en kombination af slap hud på øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene.

I udtalte tilfælde kan hudfolderne på de øvre øjenlåg blive så store, at de dækker ned over øjet. Dette kan medføre en indsnævring af syns¬feltet, sviende røde øjne samt evt. hovedpine.

Poser under øjnene

De små muskler omkring øjnene kan ligeledes blive mere slappe, og det betyder, at det fine fedtvæv bag øjenlågene kan pose ud gennem hinderne og træde tydeligt frem – oftest som såkaldte poser under øjnene.

De poser er noget mere følsomme end dem på de øvre øjenlåg, hvorfor det kirurgiske indgreb oftest foretages i fuld bedøvelse. Her kan man fjerne et even¬tuelt hudoverskud på øjenlågene, stramme musklerne op og fjerne de små fedtbuler. Indgreb på henholds-vis øvre og nedre øjenlåg kan laves hver for sig, men det er også muligt at kombinere de to indgreb.

Øjenlågsplastik er blandt de mest almindelige æstetiske indgreb hos såvel mænd som kvinder, og ved at fjerne den løse hud, opnås et mere frisk og ungt udseende. Hudens elasticitet kan imidlertid ikke genskabes.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen taler vi om de overvejelser, du skal gøre dig inden operationen. Du er velkommen til at medbringe bisidder til denne samtale. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, kan du altid kontakte til os.

Operationen

Operationen af de øvre øjenlåg foregår i lokal bedøvelse og i meget sjældne tilfælde suppleret med beroligende medicin. Du får et lille stik med lokalbedøvende medicin over hvert øje, hvilket er det eneste, du mærker, og det svier når lokal bedøvelse fordels under huden Det gør kun lidt ondt. Selve operationen i lokalbedøvelse og varer ca. 1/2 time. Ved operationen ligger du med lukkede øjne. Derefter fjernes den hudfold, der ligger dobbelt og eventuelt små fedtpuder, der nogle gange buler ud inde i øjenkrogene. Det knapt synlige ar forsvinder i folden og vil ikke være synligt for andre når der er gået 3-6 måneder. 


De meget tynde ar vil hurtigt blegne og bliver oftest stort set usynlige. I den procedure fjernes overskydende hud, væv og fedt. Du kan opleve en "trykkende" følelse ved fjernelse af fedt, men lokalbedøvelsen gør, at det ikke gør ondt. Såret bliver dækket af små tynde plastre for at yde støtte og mindske hævelse. Disse skal blive siddende til du kommer til ambulant kontrol efter en uge, hvor vi også fjerner stingene.


Efter operationen

Umiddelbart efter operationen bliver du fulgt ind i vores opvågningsafdeling, hvor øjenlågene køles ned med lidt is for at undgå hævelse og blå mærker. Kort tid efter kan du gå hjem. Det anbefales at du har arrangeret hjemtransporten med et familiemedlem eller ven, da du ikke kan køre bil efter indgrebet.

Forventet resultat og varighed

Det forventede resultat af en øjenlågsplastik er, at du opnår et mere frisk udseende og de fysiske gener som nedsat synsfelt til siden forsvinder. Holdbarheden af operationen er afhængig af livsstil og din genetiske bestemte aldringshastighed, men du kan regne med ca. 10 år.

Komplikationer

Hævelse omkring øjnene og blå mærker er normalt i den første uge efter operationen. Det er også muligt, at du har nedsat følelse i øjenlågets kant og dine øjenvipper i nogen tid. Det lægger du særlig mærke til hvis du bruger mascara. Dette er midlertidigt og forsvinder igen. Ar vil stort set være usynlige. Infektion og øjenbetændelse er uhyre sjældent og kan behandles med øjendråber.

Brusebad og hårvask

Du må tage et kort brusebad og vaske hår dagen (1 døgn) efter operationen.

Creme

Du må først bruge creme, når såret er tørt og uden sårskorper.

Make-up

Du bør først bruge make-up efter 2 uger. Der må ikke være synlige sårskorper.

Arbejde

Du kan starte på arbejde få dage efter operationen, men repræsentative pligter bør nok udskydes, indtil misfarvning og hævelse har lagt sig ca. 2 uger efter operationen.

Sportsaktiviteter

Du skal undgå krævende sportsaktivitet i 2 uger efter operationen og kontaktsport i 4 uger

Poul Harboe

Plastikkirurgi​

​Konsultation

c/o Privathospitalet Danmark
Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund

CVR: 27927734

Telefon: 50 13 30 30

E-mail: info@ph1.dk

Book tid til behandling

Udfyld formularen, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt, med en bekræftelse på din reservation eller for uddybning af din ønskede behandling.​

 
 
 
Hvilken type behandling ønsker du?Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Organisationer