Brystformindskelse

Operationen har til formål at formindske dine bryster, så du får en mindre og ofte mere fast barm. Store og tunge bryster kan være til stor gene såvel fysisk som psykisk. Det kan give smerter i nakken og ryggen samt svamp under brysterne. Det kan være svært at finde tøj, der passer, og besværligt at dyrke motion. Desværre tiltager generne ofte med alderen. Derfor kan kvinder, der har gener af store bryster, med fordel tilbydes en brystformindskende operation.

For at få et tilfredsstillende resultatet er det vigtigt, at du ikke er overvægtig og ikke ryger.

Hvis du fortsat overvejer at få børn indenfor den nærmeste tid, anbefaler Poul Harboe, at operationen udsættes til efter fødsel -og amning. Amning kan hæmmes afhængig af hvor meget væv, der er fjernet i forbindelse med operationen.

Er du over 50 år eller har haft brystkræft i familien, anbefales en mammografi inden operationen. Har du fået lavet en inden for de sidste to år et det tilstrækkeligt.

Forundersøgelse

Inden operationen gennemgår du sammen med Poul Harboe hvad du kan forvente dig af den. Du er velkommen til at medbringe en bisidder til samtalen. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, som du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen.

Er du meget overvægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at Poul Harboe kan tilbyde dig en operation. Det er dog muligt at hjælpe dig med et mindre vægttab, så du kan opereres. Dette kræver en særlig konsultation omkring vægt reduktion.​

Efter operation

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Smerter

Der kan være smerter umiddelbart efter operationen, og du kan derfor have behov for smertestillende medicin. Desuden kan brysterne føles spændte og hævet i 1 -2 uger.  


Støttende BH

For at støtte arrene bør du anvende den udleverede BH både dag og nat i 12 uger efter operationen. BH-en må du tage af i forbindelse med bad, og når BH-en skal vaskes. Bøjle BH skal du undgå i 3 måneder.

Du kan læse mere om operationen i vores patientvejledning:

Resultat og holdbarhed

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt hvorfor Poul Harboe også almindeligvis anbefaler at vente med indgrebet til du ikke skal have flere børn. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat efter operation, der holder resten af livet.

Desuden er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se patientvejledning).

​Konsultation

facebook-ph   ​  instagram-ph

Organisationer