Brystforstørrende operation med implantat (BFO)

Operationen har til formål at forstørre bryster og opnå en smuk symmetri ved hjælp af indlæggelse af implantater. Kvinder med et bryst, der har en pæn facon, men som af kvinden opleves for lille, er velegnede til denne operationstype. Hænger brystet lidt kan det som regel rettes samtidig med brystimplantatoperationen.

​Der er ikke mange brystimplantat-producenter, der lever op til den sikkerhed som FDA (den amerikanske lægemiddelstyrelse) stiller for patienten og for kvaliteten af produktet. Hvad angår silikoneimplantater er der kun to producenter på verdensplan, der lever op til de sikkerhedskrav, som stilles på det amerikanske marked. Af de to producenter er Mentor den ene. 

Derfor har vi valgt dette implantat, som har en meget høj patient sikkerhed og tilfredshed ligesom Mentor har en unik garantiordning ”PatientSafe Coverage”. Mere information om garantiordning kan findes i patientvejledningen og fås ved konsultation.

Forundersøgelse

Inden operationen skal du have haft en grundig snak om operationen, og hvad du kan forvente dig. Du er velkommen til at medbringe en bisidder til denne samtale. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, som du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen.

Når du har besluttet dig, skal du sammen med plastikkirurg Poul Harboe bestemme størrelse og facon. Ofte kan Poul Harboe fortælle dig helt præcist, hvilket implantat der vil være bedst for dig, men du tages naturligvis med på råd og beslutningen er i sidste ende din.

Efter operation

Når bedøvelsen har fortaget sig, vil du få tilbudt noget at spise og senere vil du blive hjulpet ud af sengen og fulgt ud på toilettet. Når du føler dig klar og har talt med plastikkirurgen om operationen samt sygeplejersken, er du da klar til at blive udskrevet. Det er vigtigt, at du bliver hentet af en pårørende og at du ikke er alene det første døgn efter operationen.

Af sygeplejersken får du udleveret en sports BH og nogle gange også et brystbånd, som du skal bruge de første seks uger. Du har mulighed for at købe endnu en BH hos os, hvis du ønsker det.

De første dage efter operationen er ofte forbundet med hævelse, bevægeindskrænkning og smerter. Smertestillende medicin er derfor ofte nødvendig de første dage efter operationen. Vi vil give dig medicin med til de første dage. Sørg for ikke at have planlagt nogle aktiviteter de første dage, så du kan tage den med ro.

Du kan have svært ved at komme ind og ud af sengen de første dage. Derfor er det rart at have en til at hjælpe dig. Der kan være hævelse og misfarvning (blodudtrædning) i området. Dette er forventeligt og forsvinder igen. Der vil være øget varme i området. Dette er normalt, når der er indsat implantater. Du kan opleve kløe og prikken og evt. svie i arrene. Du kan opleve føleforstyrrelser i området. Du kan opleve kortvarige ”jag” i brysterne.​

Du kan læse mere om operationen i vores patientvejledning:

Resultat og varighed​

​Målet med operationen er at skabe større bryster med et naturligt udseende, og som er naturlige at føle på. Meget store bryster vil altid give et unaturligt udseende, så det er ikke en operation plastikkirurg Poul Harboe anbefaler.

Ved stor asymmetri inden operationen kan man ikke forvente to fuldstændig symmetriske bryster efter operationen, men resultatet vil som regel blive en del bedre end udgangspunktet. Brystimplantater holder ikke evigt, da de er udsat for slitage i kroppen. Ud fra de undersøgelser, man kender til, er de fleste plastikkirurger af den opfattelse, at et godt rundt klassisk implantat holder i 12-16 år. 

​Konsultation

facebook-ph   ​  instagram-ph

Organisationer