Brystforstørrende operation med implantat (BFO)

Operationen har til formål at forstørre bryster og opnå en smuk symmetri ved hjælp af indlæggelse af implantater. Kvinder med et bryst, der har en pæn facon, men som af kvinden opleves for lille, er velegnede til denne operationstype. Hænger brystet lidt kan det som regel rettes samtidig med brystimplantatoperationen.

​Der er ikke mange brystimplantat-producenter, der lever op til den sikkerhed som FDA (den amerikanske lægemiddelstyrelse) stiller for patienten og for kvaliteten af produktet. Hvad angår silikoneimplantater er der kun to producenter på verdensplan, der lever op til de sikkerhedskrav, som stilles på det amerikanske marked. Af de to producenter er Mentor den ene.

Derfor har vi valgt dette implantat, som har en meget høj patient sikkerhed og tilfredshed ligesom Mentor har en unik garantiordning ”PatientSafe Coverage” .

Mere information om garantiordning kan findes i patientvejledningen og fås ved konsultation.

Forundersøgelse

Inden operationen skal du have haft en grundig snak om operationen, og hvad du kan forvente dig med din plastikkirurg. Du er velkommen til at medbringe en bisidder til denne samtale. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, som du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen.

Når du har besluttet dig, skal du sammen med kirurgen bestemme størrelse og facon. Ofte kan kirurgen fortælle dig helt præcist, hvilket implantat der vil være bedst for dig, men du tages naturligvis med på råd og beslutningen er i sidste ende din.

Efter operation

Når bedøvelsen har fortaget sig, vil du få tilbudt noget at spise og senere vil du blive hjulpet ud af sengen og fulgt ud på toilettet. Når du føler dig klar og har talt med plastikkirurg Poul Harboe om operationen samt sygeplejersken, er da klar til at blive udskrevet. Det er vigtigt, at du bliver hentet af en pårørende og at du ikke er alene det første døgn efter operationen.

Af sygeplejersken får du udlevereret en sports BH og nogle gange også et brystbånd, som du skal bruge de første seks uger. Du har mulighed for at købe endnu en BH hos os, hvis du ønsker det.

De første dage efter operationen er ofte forbundet med hævelse, bevægeindskrænkning og smerter. Smertestillende medicin er derfor ofte nødvendig de første dage efter operationen. Vi vil give dig medicin med til de første dage. Sørg for ikke at have planlagt nogle aktiviteter de første dage, så du kan tage den med ro.

Du kan have svært ved at komme ind og ud af sengen de første dage. Derfor er det rart at have en til at hjælpe dig. Der kan være hævelse og misfarvning (blodudtrædning) i området. Dette er forventeligt og forsvinder igen. Der vil være øget varme i området. Dette er normalt, når der er indsat implantater. Du kan opleve kløe og prikken og evt. svie i arrene. Du kan opleve føleforstyrrelser i området. Du kan opleve kortvarige ”jag” i brysterne.​

Forventet resultat og holdbarhed

Målet med operationen er at skabe større bryster med et naturligt udseende, og som er naturlige at føle på. Meget store bryster vil altid give et unaturligt udseende, så det er ikke en operation, jeg anbefaler. Ved stor asymmetri inden operationen kan man ikke forvente fuldstændig symmetri efter operationen, men resultatet vil som regel blive en del bedre end udgangspunktet.

Brystimplantater holder ikke evigt, da de er udsat for slitage i kroppen. Ud fra de undersøgelser, man kender til, er de fleste plastikkirurger af den opfattelse, at et godt rundt klassisk implantat holder i 12-16 år. De dråbeformede implantater, har formentlig en lidt længere holdbarhed, da slitage på silikoneskallen er mindre med den tykkere gel. Man kan ikke angive en holdbarhed i år for disse, da de først kom på markedet i år 2000-2001, og vi tilråder derfor at du henvender dig til vurdering, når der er gået 14-18 år, eller hvis der skulle opstå forandringer i brystet.

Du kan læse mere om operationen i vores patientvejledning:

Mammografi – brystscreening

Brystimplantater giver ofte problemer ved mammografi. Implantater er uigennemtrængelige for røntgenstråler, og derved skygger de for noget af brystvævet på røntgenbilleder. Det kan i yderste konsekvens betyde, at det forsinker eller er en hindring for at opdage brystkræft. Dette gælder både for silikone- og saltvandsimplantater, som ligger ovenpå brystmusklen. Jeg indsætter altid implantatet under brystmusklen – så derfor bør din mammografi være lige så god som hvis du ikke har implantater.

Hvis brystimplantaterne ligger bag ved den store brystmuskel, kan man bedre se brystvævet på et røntgenbillede. Brystvævet skubbes nemlig frem, når brystet bliver presset sammen ved en mammografi. Undersøgelsen kan derfor også i få tilfælde resultere i en brist af brystimplantatets kapsel.


Du kan læse mere om emnet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk eller finde linket på min hjemmeside.

​Konsultation

facebook-ph   ​  instagram-ph

Organisationer