Mandlig brystudvikling

Alle mænd har et lille brystkirtelanlæg. Hos langt de fleste mænd giver det ikke problemer, men af forskellige årsager kan dette lille kirtelanlæg blive stimuleret og begynde at vokse. Dette kan korrigeres med en operation og/eller fedtsugning.

Hos de fleste mænd med brystkirteludvikling (Gynækomasti) finder man ikke nogen direkte årsag til lidelsen. Dog kan forhold som svær overvægt, anabolske steroider, uens størrelse af brystkirtelvæv m.v. give brystkirteludvikling.

Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation for mandlig brystudvikling skal du til en forundersøgelse.

Vi anbefaler dig at læse patientvejledningen ligesom du bør notere eventuelle spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler du med plastikkirurg Poul Harboe om dine ønsker ligesom du bliver undersøgt. I taler om hvilke muligheder der foreligger og sammen beslutter I om operation er det rette for dig. Såfremt der kan være mistanke om, at brystudviklingen skyldes en bagvedliggende lidelse, får du anbefalet relevante blodprøver og evt. billedediagnostiske undersøgelser.

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

​​

Efter Operation

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Der kan være smerter i brysterne i 1¬2 uger aftagende fra operationsdagen. Du kan derfor have brug for smertestillende medicin. Hævelse i området kan vare op til 4 måneder.

Efter 14 dage kommer du til opfølgning hos sygeplejersken hvor tape fjernes. Vi anbefaler derefter, at du anvender tape hen over arrene de første 3 måneder efter operationen. Du skal kun skifte tapen en gang om ugen eller hver 2. uge. Du får tape med ved udskrivelsen, eller når du kommer igen. Du kan købe mere tape på apoteket.

Du kan læse mere om operationen i vores patientvejledning:

Resultat og holdbarhed

Operation for mandlig bryst udvikling kan generelt inddeles i 3 typer, som varierer i omfang og dermed henvender sig til forskellige grupper. De forskellige typer af indgreb er fedtsugning, fedtsugning med åben kirurgi og åben kirurgi med fjernelse af overskydende hud. Du kan læse mere om de forskellige indgreb i patientvejledningen.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er sjældent varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se patientvejledningen).

​​

​Konsultation

facebook-ph   ​  instagram-ph

Organisationer